joi, 19 decembrie 2013

...dar visurile?

Pe lângă poveştile reale pe care le creăm zilnic, mai putem vorbi despre scenarii. Un scenariu este mai simplu decât o poveste, însă poate avea o intensitate similară. Poate fi modificat din oră în oră, distrus pentru a fi apoi recreat, pus undeva şi uitat pentru a fi redescoperit după o perioadă lungă de timp. Fiind strict rodul imaginaţiei noastre aceste scenarii pot fi denumite, simplu, visuri.

Construim în mintea noastră astfel de visuri în fiecare zi, chiar dacă de cele mai multe ori nu conştientizăm asta. Ne imaginăm cum o să fie o zi de lucru, o întâlnire sau o simplă discuţie la telefon. Avem conversaţii interminabile în mintea noastră cu diferite persoane şi proiectăm în viitor lucruri pentru care nici măcar nu am pus o piatră de temelie în prezent. Adesea creăm scenarii alternative pentru aceeaşi situaţie în speranţa că vom fi pregătiţi pentru orice element care se iveşte.

Optimismul şi pesimismul reies astfel din încărcătura pozitivă sau negativă pe care o dăm acestor visuri. Câte din ele devin însă realitate? Foarte puţine, întrucât mereu apar variabile pe care nu le putem prevedea sau înţelege - este imprevizibilul ce dă de multe ori frumuseţea unor momente. Există însă visuri frumoase în care merită să crezi - în cel mai rău caz rămâi cu nişte speranţe şi atât, dar în cel mai bun caz ajungi într-o poveste cât se poate de reală şi frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu